VHS digitalizálás

Még profibb?

VHS digitalizálás profi effektekkel? Ha igényli a teljes anyagot számítógépre digitalizáljuk és igényesen vágott, effektekkel megtűzdelt videoanyagot készítünk belőle, így ismét új élményeket rejtegethet a már százszor megnézet ballagás is.

Sokszor cégek is felkeresnek bennünket, régi VHS kazettáik digitalizálási igényével. A digitalizált VHS DVD formátumban, profi effektekkel kiegészítve nagyszerű prezentációs lehetőséget is biztosíthat.

De mennyibe is kerül a videofelvételek digitalizálása?

Problémás videokazetták?

Digitalizálhatóak –e a problémás szalagok? Sérült vagy megrongálódott a videó szalag? Nagyon sok esetben tudunk segíteni a problémán, hiszen a legmodernebb SONY és Apple videorendszerek birtokában vagyunk! Persze csodákra mi sem vagyunk képesek, minden technikának megvan a maga határa, de érdemes megpróbálni a vhs digitalizálás során kínálkozó lehetőségeket.

Biztonságban vannak -e a kazettáim a VHS digitalizálás során?

Biztonság és bizalom: Sokakban felmerül a kérdés, vajon rábízhatják –e féltve őrzött VHS kazettáikat idegen kezekre? Ki látja a videókat, mi a garancia, hogy vigyázunk a szalagokra?
Mivel közel 30 éve foglalkozunk videofelvétel készítéssel, tisztában vagyunk vele, hogy mekkora eszmei értéke van egy videónak a tulajdonos számára. Tudjuk, hogy ezek a VHS kazetták megismételhetetlen emlékeket őriznek és ezért óriási a felelősségünk.

 

Bővebben...

Mi a különbség a VHS és a DVD között?

A VHS kazetták szalagjain mágneses formában rögzítődnek az információk. Vagyis, a videofelvétel során a fényjelek villamosjelekké konvertálódnak és mágneses formában rögzülnek a VHS szalagon. A mágnesesség pedig folyamatos minőségromláshoz vezet, még akkor is, ha nem játsszuk le a szalagot. A DVD-ken ezzel szemben az adatok digitális formátumban rögzülnek és a DVD megfelelő rétegébe lézeres eljárással beleégetik a digitalizált információt.

Bővebben...

Miért érdemes a régi videokazettákat digitalizáltatni?

Amikor 1976-ban szabadalmaztatták a VHS technológiát, még senki sem gondolt arra, hogy ez a megoldás sem lesz örök életű. Sajnos az elmúlt több, mint 30 év alatt bebizonyosodott, hogy a mágnesszalagok hajlamosak elveszíteni mágnesességüket (vagyis demagnetizálódnak), és ennek következtében a szalagon lévő felvételek minősége folyamatosan romlik, még akkor is, ha nem játsszuk le a videokazettát. Ugyanakkor a video lejátszók is kimentek már a divatból, egyre kevesebb helyen van lehetőség videokazettát , VHS-t lejátszani, vagy régebbi lejátszót megjavíttatni.

 

Bővebben...

További cikkek...

 

 

 

 

 

 

Negatív és dia archiválás